Het afmonteren van onze fietsen?

Het afmonteren van onze fietsen?

Bijna al onze kinderfietsen worden in een doos, deels rijklaar bij je thuis afgeleverd. Dit betekend dat de kinderfiets (afhankelijk van het model) voor 85% t/m 95% rijklaar is en jij het laatste stukje montage zelf kunt uitvoeren. 

Je hoeft geen studie op een technische school te hebben gevolgd om een kinderfiets die voor 85% rijklaar afgeleverd is, zelf af te monteren. Wel zullen een paar extra handen van een familielid of handige buurman/buurvrouw van pas kunnen komen. De onderdelen die zelf gemonteerd en los in de doos meegeleverd worden, zijn in de meeste gevallen, het voorwiel, het voorspatbord, het stuur, de pedalen (trappers), het zadel, de voordrager (indien aanwezig), zijwieltjes (indien aanwezig). Ook zal er nog even gekeken moeten worden naar de afstelling van de handremmen (bij terugtraprem niet aanwezig) en daar waar nodig enkele bouten en moeren aandraait moeten worden.

Uiteraard zal er bij de fiets een uitgebreide montagehandleiding zitten. In onderstaande instructie video van Volare Kinderfietsen kun je heel gemakkelijk stap voor stap de werkwijze volgen, in grote lijnen zal dit voor elke fiets gelden.

Bron: Volare Kinderfietsen

In ons ruim assortiment kom je kinderfietsen tegen die reeds voor 95% afgemonteerd zijn en zo bezorgd worden, wel zo makkelijk! Dit houdt in, dat je in de meeste gevallen alleen het zadel, pedalen en stuur zal moeten monteren, ook zullen zijwieltjes of een voordrager zelf gemonteerd moeten worden. Controleer ook even alle bouten en moeren en draai deze (daar waar nodig) aan. Welke kinderfietsen 95% rijklaar afgeleverd worden, vindt je terug in onze product omschrijving.