Herroepen & Retourneren

Herroepingsrecht

Je hebt bij Kinderfiets Nederland het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Tijdens de bedenktijd (zichttermijn) dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Je zult het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. Je kunt een overeenkomst ontbinden door binnen 14 dagen na ontvangst van het laatst geleverde product op de order, dit via een e-mail aan Kinderfiets Nederland kenbaar te maken. Je geeft in de e-mail aan welk product het betreft die je wilt retourneren, vermeld hierbij duidelijk je naam en adres, het ordernummer en aankoopdatum.

Ook geven wij je de mogelijkheid het ”modelformulier van herroeping” te downloaden op de pagina Algemene voorwaarden van onze website en deze ingevuld ons retour te zenden. Zodra wij je aanmelding van herroeping verwerkt hebben, ontvang je van ons vervolg instructies om je pakket retour te zenden. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Wij willen je adviseren hier niet te lang mee te wachten, om zo verdere vertragingen in het proces te voorkomen. Mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is, zullen wij vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour crediteren.

Uitgesloten van herroepingsrecht

Diverse producten bij Kinderfiets Nederland zijn voorzien van een verzegeling, wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet meer te retourneren, denk hierbij aan fietscomputers, digitale kilometertellers, etc. etc. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Een aantal producten die je bij Kinderfiets Nederland koopt worden op maat, volgens de door jou ingevoerde specificatie gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een fiets die je op speciaal verzoek in een niet standaard kleur hebt besteld of andere type wielen/banden op jou verzoek hebt laten monteren. Voor deze producten is het herroepingsrecht niet van toepassing, de verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

We willen je vriendelijk verzoeken uiterst voorzichtig te zijn met het openen van de originele fabrieksverpakking. Producten waarvan de originele fabrieksverpakking ontbreekt, dusdanig verscheurd, opengetrokken of beschadigt is en hierdoor niet meer toonbaar is, kun je helaas niet retourneren! Het herroepingsrecht is hierbij dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Wij vinden het belangrijk dat je het product kunt bekijken en beoordelen, maar willen je vragen het product zo te behandelen zoals je dit in een fysieke winkel ook zou doen. Een fiets die je in een doos afgeleverd hebt gekregen en zelf afgemonteerd hebt kunt je niet meer retourneren! Ook een fiets waar je mee test gereden hebt, kunt je niet meer retourneren! De fiets of ander product moet compleet, onbeschadigd en ongebruikt zijn als je deze wilt retourneren en in bovenstaande situatie is dit helaas niet het geval. Mocht het onverhoopt zijn overkomen dat door jou toedoen een fiets of product beschadigt is geraakt in het zichttermijn, is ook hierbij het herroepingsrecht helaas niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Producten die om hygiënische of gezondheidsredenen na opening niet meer bruikbaar zijn kun je helaas niet retourneren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bidon, drinkfles, etc. etc. Vaak zijn dit ook verzegelde producten waar na het verbreken van de verzegeling het herroepingsrecht sowieso vervalt. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Een aantal producten die je bij Kinderfiets Nederland koopt hebben slechts een beperkte houdbaarheid en kunnen daarom niet geretourneerd worden. Het herroepingsrecht is hierbij dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief! 

Retourneren

Wanneer je gebruikt maakt van jou herroepingsrecht, boven genoemde uitgesloten punten niet van toepassing zijn en wij je aanmelding van herroeping verwerkt hebben, ontvang je van ons vervolg instructies om jou pakket retour te zenden. Zodra je boven genoemde stappen doorlopen hebt kunt je het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Kinderfiets Nederland retourneren. Retourzendingen zijn voor eigen risico, dit houdt in dat Kinderfiets Nederland niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoek raken van geretourneerde producten. 

Kosten voor eigen rekening 

Let wel, enkel de kosten voor retour van jou thuis naar Kinderfiets Nederland zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €6,95 per pakket, voor een fiets kan dit oplopen tot ca. €30,00 raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder. Mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is, zullen wij vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour crediteren. Indien blijkt dat retour gezonden product, door jou toch beschadigt of mogelijk gebruikt blijkt te zijn, moeten wij je helaas wijzen op bovengenoemde afspraken en hiervoor kosten in rekening brengen. Let wel, retour zendingen zonder aanmelding kunnen wij helaas niet verwerken!