Kinderfiets afmonteren

Hoe wordt mijn kinderfiets afgeleverd? 

Al onze kinderfietsen worden in een doos, deels rijklaar bij je thuis afgeleverd. Dit betekend dat de kinderfiets (afhankelijk van het model) voor 85% t/m 95% rijklaar is en jij het laatste stukje montage zelf kunt uitvoeren. Welke kinderfietsen dit zijn vindt je terug in onze product omschrijving.

85% Afgemonteerd

De kinderfiets zal voor 85% rijklaar afgeleverd worden.

 85% rijklaar afleveren

Je hoeft geen studie op een technische school te hebben gevolgd (voor een fiets die voor 85% rijklaar afgeleverd word) om de overige onderdelen zelf te kunnen monteren. Wel zullen een paar extra handen van een familielid of handige buurman/buurvrouw van pas kunnen komen. De onderdelen die zelf gemonteerd en los in de doos meegeleverd worden, zijn in de meeste gevallen:

► Het voorwiel

► Het voorspatbord
► Het stuur
► De verlichting (indien aanwezig)
► De pedalen (trappers)
► Het zadel
► De voordrager (indien aanwezig)
► Zijwieltjes (indien aanwezig) 

Ook zal even naar onderstaande punten gekeken moeten worden:

► Handremmen afstellen (indien nodig)
► Bouten en moeren aandraaien (daar waar nodig)
► De ketting spannen en smeren (indien nodig)

Uiteraard zal er bij de fiets een uitgebreide montagehandleiding zitten. In onderstaande instructie video van Volare Kinderfietsen kun je heel gemakkelijk stap voor stap de werkwijze volgen, in grote lijnen zal dit voor elke fiets gelden.

 Bron: Volare Kinderfietsen

95% Afgemonteerd

De kinderfiets zal voor 95% rijklaar afgeleverd worden.

95% rijklaar afleveren

In ons ruim assortiment kom je kinderfietsen tegen die reeds voor 95% afgemonteerd zijn en zo bezorgd worden, wel zo makkelijk! Dit houdt in, dat je in de meeste gevallen alleen het zadel, pedalen en stuur zal moeten monteren, ook zullen zijwieltjes of een voordrager zelf gemonteerd moeten worden. Controleer ook even alle bouten en moeren en draai deze (daar waar nodig) aan. Welke kinderfietsen 95% rijklaar afgeleverd worden, vindt je terug in onze product omschrijving.

Onderhoud

Wij adviseren je 3 maanden na aankoop van de kinderfiets een afspraak bij jou fietsenmaker te maken voor een onderhoudsbeurt, natuurlijk kunt je dit ook zelf doen. Denk hierbij aan het nalopen van diverse bouten en moeren, de draaiende delen voorzien van de juiste smeermiddelen, het controleren van de verlichting en slijtende delen zoals banden, rem en versnellingskabels, remblokken etc. etc. Het verlengt de levensduur van de kinderfiets aanzienlijk en voorkomt onnodige reparaties in de toekomst!