Maattabel kinderfietsen

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Eén van de belangrijkste dingen bij het kopen van een kinderfiets is toch wel de juiste maat. Het plezier kan er bij het kind snel vanaf zijn, als je kind bang en angstig word van zijn of haar eerste fiets ervaringen. Het is dan ook van belang dat de fiets de juiste maat heeft en dat je kind met de voeten bij de grond kan. Op basis van lichaamslengte, binnen beenlengte, leeftijd en kledingmaat vind je in onderstaande tabellen de inch maat die het beste bij jou kind past. Let wel, leeftijd is echter een indicatie, het zegt namelijk niets over de lengte van uw zoon, dochter of kleinkind.

Binnen beenlengte methode

Aan de hand van lichaamslengte en kledingmaat is gemakkelijk te bepalen welke maat fiets geschikt is voor jou kind. Een andere methode die wij hier aan toe kunnen voegen, is het opmeten van de binnen beenlengte. Dit is de hoogte van het fietszadel tot aan de grond, deze geeft ook een goede indicatie voor de juiste fietsmaat. De binnen beenlengte wordt gemeten door de maat te nemen van het kruis tot aan de grond, waarbij de voeten -zonder schoeisel- circa 15 cm van elkaar plat op de grond staan. 

 

Maattabel
10 inch kinderfiets kinderfiets wielmaat bepalen 14 inch kinderfiets wielmaat bepalen

16 inch kinderfietsen inchmaat berekenen framehoogte bepalen van kinderfietsen 6 tot 8 jaar welke maat kinderfiets

Wielmaat bepalen aan de hand van kledingmaat Welke maat kinderfiets heb ik nodig? bereken het bij Kinderfiets Nederland. Welke inch maat, hoe bereken ik de wielmaat?

Meer weten?

Mochten er vragen onbeantwoord zijn gebleven of twijfel je over de juiste maat, neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.