Herroepingsrecht

U heeft bij Kinderfiets Nederland het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Tijdens de bedenktijd (zichttermijn) dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U zult het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. U kunt een overeenkomst ontbinden door binnen 14 dagen na ontvangst van het laatst geleverde product op de order, dit via een e-mail aan Kinderfiets Nederland kenbaar te maken. U geeft in de e-mail aan welk product het betreft die u wilt retourneren, vermeld hierbij duidelijk uw naam en adres, het ordernummer en aankoopdatum. 

 

Ook geven wij u de mogelijkheid het ”modelformulier van herroeping” te downloaden op de pagina Algemene voorwaarden van onze website en deze ingevuld ons retour te zenden. Zodra wij uw aanmelding van herroeping verwerkt hebben, ontvangt u van ons vervolg instructies om uw pakket retour te zenden. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Wij willen u adviseren hier niet te lang mee te wachten, om zo verdere vertragingen in het proces te voorkomen. Mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is, zullen wij vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour crediteren.

Uitgesloten van herroepingsrecht

Diverse producten bij Kinderfiets Nederland zijn voorzien van een verzegeling, wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet meer te retourneren, denk hierbij aan fietscomputers, digitale kilometertellers, etc. etc. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Een aantal producten die u bij Kinderfiets Nederland koopt worden op maat, volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een fiets die u op speciaal verzoek  in een niet standaard kleur heeft besteld of andere type wielen/banden op u verzoek heeft laten monteren. Voor deze producten is het herroepingsrecht niet van toepassing, de verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

We willen u vriendelijk verzoeken uiterst voorzichtig te zijn met het openen van de originele fabrieksverpakking. Producten waarvan de originele fabrieksverpakking ontbreekt, dusdanig verscheurd, opengetrokken of beschadigt is en hierdoor niet meer toonbaar is, kunt u helaas niet retourneren! Het herroepingsrecht is hierbij dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Wij vinden het belangrijk dat u het product kunt bekijken en beoordelen, maar willen u vragen het product zo te behandelen zoals u dit in een fysieke winkel ook zou doen. Een fiets die u in een doos afgeleverd heeft gekregen en zelf afgemonteerd heeft kunt u niet meer retourneren! Ook een fiets waar u mee test gereden heeft, kunt u niet meer retourneren! De fiets of ander product moet compleet, onbeschadigd en ongebruikt zijn als u deze wilt retourneren en in bovenstaande situatie is dit helaas niet het geval. Mocht het onverhoopt zijn overkomen dat door uw toedoen een fiets of product beschadigt is geraakt in het zichttermijn, is ook hierbij het herroepingsrecht helaas niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Producten die om hygiënische of gezondheidsredenen na opening niet meer bruikbaar zijn kunt u helaas niet retourneren. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een bidon, drinkfles, etc. etc. Vaak zijn dit ook verzegelde producten waar na het verbreken van de verzegeling het herroepingsrecht sowieso vervalt. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Een aantal producten die u bij Kinderfiets Nederland koopt hebben slechts een beperkte houdbaarheid en kunnen daarom niet geretourneerd worden. Het herroepingsrecht is hierbij dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief!

Retourneren

Wanneer u gebruikt maakt van uw herroepingsrecht, boven genoemde uitgesloten punten niet van toepassing zijn en wij uw aanmelding van herroeping verwerkt hebben, ontvangt u van ons vervolg instructies om uw pakket retour te zenden. Zodra u boven genoemde stappen doorlopen heeft kunt u het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Kinderfiets Nederland retourneren. Retourzendingen zijn voor eigen risico, dit houdt in dat Kinderfiets Nederland niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoek raken van geretourneerde producten.

 

Let wel, enkel de kosten voor retour van u thuis naar Kinderfiets Nederland zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €6,95 per pakket, voor een fiets kan dit oplopen tot +/- €30,00, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is, zullen wij vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour crediteren. Indien blijkt dat retour gezonden product, door u toch beschadigt of mogelijk gebruikt blijkt te zijn, moeten wij u helaas wijzen op bovengenoemde afspraken en hiervoor kosten in rekening brengen. Let wel, retour zendingen zonder aanmelding kunnen wij helaas niet verwerken!

Heeft u een vraag?

klantenservice@kinderfietsnederland.nl
Binnen 4 uur antwoord op al u vragen.

Telefoon 055-1234567
Bereikbaar op werkdagen tussen 19:00 - 21:00

Whats-app 06-12345678 Wel zo makkelijk!

Volg ons op Sociaal Media!

Wij zijn te volgen op Facebook, Instagram, Pinteres en twitter. Elke maand weer de leukste Deel, Like en Win Actie’s!